Pildid: Hollywoodi näitleja Selma Blair on haruldase haiguse tagajärjel ka juustest ilma jäänud

Elu24
Copy

Hollywoodi näitlejatar Selma Blair (47) jäi hiljuti kõmupiltnike kaamerate ette Los Angeleses. Blair avalikustas 2018. aastal, et põeb sclerosis multiplex haigust, mille ravi tõttu on ta nüüdseks ka juustest ilma jäänud.

«Ma olen invaliid. Ma kukun vahel. Ma pillan asju. Mu mälu on ähmane. Minu keha vasak pool küsib juhiseid purunenud GPS-ilt,» kirjutas ta 2018. aastal Instagramis

«Aga me teeme seda. Ma naeran ja ma ei tea tegelikult, mida ma täpselt teen, aga ma annan endast parima.»

Veebruaris jäi näitlejatar samuti kõmupiltnike kaamerate ette ning nendel piltidel on näha, et Blair käib ringi kepi najal. 

Näitlejatar Selma Blair veebruaris 2019. aastal.
Näitlejatar Selma Blair veebruaris 2019. aastal. Foto: Broadimage/Scanpix

Hiljem avaldas ta, et tegelikult on tal haiguse sümptomid olnud juba pikka aega. «Mul on see ravimatu haigus arvatavasti juba 15 aastat olnud. Ma tunnen kergendust, et ma vähemalt tean. Ja saan jagada,» tunnistas näitlejatar.

Juulis postitas näitlejatar Instagrami pildi ning avaldas, et ravi tõttu on tal juuksed välja langenud. «Juuste kaotus ei häiri mind, aga kui mu kulmukarvad samuti välja kukuvad, siis räägin ma teist juttu,» tunnistas näitlejatar avameelselt.

Selma Blair septembris 2019. aastal.
Selma Blair septembris 2019. aastal. Foto: PA Images/Scanpix

Sclerosis multiplex ehk polüskleroos on krooniline, kogu elu kestev, peamiselt tuvastamata põhjustega, harvaesinev haigus, millele on iseloomulikud muutused kesknärvisüsteemi valgeaines, kirjutab Vikipeedia.

The National Multiple Sclerosis Society ehk ülemaailmse MS kogukonna koduleht kirjeldab haigust kui ootamatut ja halvavat kesknärvisüsteemi haigust, mis paiskab segi informatsiooni vahetuse aju ja keha vahel. Põhjus on haigusel teadmata.

Hollywoodi näitlejanna Selma Blair 2017. aastal.
Hollywoodi näitlejanna Selma Blair 2017. aastal. Foto: AFP/Scanpix

Selma Blair on mänginud sellistes kuulsates filmides, nagu näiteks «Arukas blondiin», «Julmad mängud», «Hellboy» ja «Pühitsetud armastus». 

Näitlejataril on kooselust moelooja Jason Bleickiga 8-aastane poeg Arthur Saint Bleick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles