Uued süüdistused Kavanaugh' vastu suunavad USA valimiste kulgu (1)

Copy
USA president Donald Trump (vasakul) ja ülemkohtu kohtunik Brett Kavanaugh eelmise aasta oktoobris viimase ametissevannutamise tseremoonial Valges Majas.
USA president Donald Trump (vasakul) ja ülemkohtu kohtunik Brett Kavanaugh eelmise aasta oktoobris viimase ametissevannutamise tseremoonial Valges Majas. Foto: JIM BOURG / REUTERS / Scanpix

Nii ametisolev USA president Donald Trump kui ka demokraatide leerist riigipeaks pürgijad on jõuliselt haaranud hambusse uued ilmsiks tulnud detailid ülemkohtu kohtuniku Brett Kavanaugh' väidetavate ahistamisjuhtumite kohta, sest kumbki leer loodab sellest tuleva aasta presidendivalimistel kasu lõigata.

Ajaleht The New York Times avaldas üleeile peatüki peatselt ilmuvast raamatust «Brett Kavanaugh' haridus: uurimine» («The Education of Brett Kavanaugh: An Investigation»), mille on kirjutanud lehe enda reporterid Robin Pogrebin ja Kate Kelly.

Raamatu autorite sõnul tõestasid nad mullu Kavanaugh' vastu esitanud seksuaalse ahistamise süüdistuse paikapidavuse, mis siis et mees ise eitas senatis toimunud kuulamistel igasugust väärkäitumist.

California professor Christine Blasey Ford tunnistas toona senati õiguskomisjoni ees, et Kavanaugh ründas teda seksuaalselt ühel peol, kui nad mõlemad olid teismelised. Deborah Ramirez rääkis mullu aga, et mees olla Yale’i ülikoolis õppimise ajal ühel peol end vastu naise tahtmist paljastanud. Just viimasele juhtumile on raamatu autorid väidetavalt leidnud tõestuse.

Lisaks esitab üks meessoost kursusekaaslane Kavanaugh' suhtes uusi süüdistusi, mida autorite väitel on kinnitanud teisedki allikad. Samuti väidavad raamatu autorid, et FBI ei uurinud Kavanaugh' vastu esitatud süüdistusi sisuliselt.

Kavanaugh' ametist tagasi kutsumise vajadusest on uute paljastuste järel kõnelenud mitmed Demokraatliku Partei presidendikandidaadid, nende seas Julían Castro ja Kamala Harris, vahendas The Guardian.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles