Jaan Männik: Eestil on oht jääda rahapesuskandaali infosõjas kaotajaks (2)

Jaan Männik
Copy
«Vaieldamatult on Swedbankiga seotud rahapesuskandaal kahjustanud nii panga kui ka Eesti riigi mainet.»
«Vaieldamatult on Swedbankiga seotud rahapesuskandaal kahjustanud nii panga kui ka Eesti riigi mainet.» Foto: Janerik Henriksson/Scanpix/Scanpix Sweden

Vaieldamatult on Swedbankiga seotud rahapesuskandaal kahjustanud nii panga kui ka Eesti riigi mainet. Mainekahju on väga suur, kuid see on alles algus, kirjutab endine tippjuht, Eesti Panga nõukogu esimees (2008-2013) Jaan Männik.

Sel Rootsi pangal on kolm suurt probleemi ja muret. Esiteks on USAst tulnud kahjutasu nõudmise ähvardusi. Teiseks on rahapesuskandaal põhjustanud olukorra, kus aktsia hind on vaid 60 protsenti sellest, mis ta oli enne skandaali. Ning kolmandaks, mis kõige tõsisem: rahapesu on kriminaalne, mistõttu on rikutud panga mainet rahvusvahelistel rahaturgudel.

Kuna valdan rootsi keelt, olen jälginud, kuidas meedia kajastab olukorda nii Rootsis kui ka Eestis. Rootsis algavad pealkirjad tihti sõnadega «rahapesuskandaal Baltikumis» või «rahapesuskandaal Eestis». Seda hoolimata faktist, et see on Rootsi pank, kus see kõik juhtunud on.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles