Jaanus Karilaid: valitsus peab oskama tööd teha ka surve all (1)

Jaanus Karilaid
, riigikogu liige (KE)
Copy
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Erik Prozes

Arvamustoimetus küsis igalt riigikogus esindatud erakonnalt arvamust valitsuse saja päeva kohta. Keskerakonna nimel vastab riigikogu liige ja Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid. 

Lahja ja kange alkoholiaktsiis on alandatud, otsus on tehtud ja positiivsed mõjud on käes. Põhjapiir on uuesti elavnenud ja müügiarvud on kasvutrendis – sellega on positiivne tõuge majandusele antud. Hetkel tegeletakse väga aktiivselt riigireformi küsimusega. Lisaks on antud heakskiit kuue uue rongi ostmiseks ning märgiliseks sammuks võib pidada ka seda, et alates järgmisest aastast isapuhkuse aeg kolmekordistub ja hüvitise saamine lihtsustub.

Kui aga töömehelt iga minut töö kulgemise kohta küsida, toob see kaasa tööviljade hilinemise. Valitsus peab harjuma tööd tegema ka siis, kui ollakse pidevalt turjas. Ma ei mäleta, et Reformierakonna käest oleks iga nädal küsitud viie rikkama riigi sekka jõudmise kohta, vaid oodati vaguralt, millal rikkus kõigi meie õuele tuleb. Aga ma asetaksin detailsema poliitilise sõnumi ootuse sügisele. Erakorraline pensionitõus, omastehooldus, ravijärjekordade lühendamine, jalgpalli sisehallid, taristuinvesteeringud, riigireform – kõikides nendes liigume kindlasti edasi. Mida oleks Reformierakonnal täna alternatiivina pakkuda?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles