Mari-Vivian Ellam: koolijuht, kes sallib kaadrivoolavust, läheb riigile kalliks maksma

Mari-Vivian Ellam
Copy
Kanepi Gümnaasimi hoolekogu soovitab direktori töö peatamist seniks, kuni haridusministeeriumi menetlus on asjasse selguse toonud.
Kanepi Gümnaasimi hoolekogu soovitab direktori töö peatamist seniks, kuni haridusministeeriumi menetlus on asjasse selguse toonud. Foto: Erik Tikan

Jälgisin õpetajana suure imestusega Kanepi kooli juhtumit, kus õpetajad süüdistavad koolijuhti survestamises. Esiotsa tundus mulle, et tegemist on arusaamatusega: ei saa võimalik olla, et koolijuht laseb nii kergekäeliselt, isegi ajab oma õpetajad ise minema, kirjutab õpetaja Mari-Vivian Ellam. 

On ju õpetajad koolijuhi peamine vara, kelleta kool ei toimi. Kui koolijuht ei näe kaadrivoolavuses probleemi, on see murekoht nii konkreetse kooli kui ka terve Eesti haridussüsteemi jaoks.

Kas koolijuht hindab oma õpetajaid või mitte, seda on koolis töötades tunda. Minu ja mu õpetajatest sõprade kogemuse pinnalt julgen arvata, et liiga suur osa koolijuhte suhtub õpetajate töölt lahkumisse liiga leigelt ega panusta igapäevaselt piisavalt, et õpetajad tunneksid end hinnatuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles