Erik Puura: kümme põhjust, miks ma astuksin uuesti Tartu ülikooli (2)

Tartu Postimees
Copy
Kümme põhjust, miks...
Kümme põhjust, miks... Foto: TPM

Vabadus

See on peamine erinevus ülikooli ja gümnaasiumi vahel. Vabadus mõelda. Vabadus õppida. Vabadus läbi kukkuda ja välja kukkuda. Vabadus pingutada ja lõpetada cum laude. Vabadus arendada end nõnda, et pead valima tööpakkumiste vahel – või hakkad ise tööandjaks.

Sõprus

Ühiste huvidega sõbrad kogu eluks. Lapselike väärtuste – kellel on rohkem asju – lõpp ja asendumine vaimsete väärtustega. Ja mida kaugemale, seda tugevamini. Kõige parem sõber.

Linn

Ülikoolilinna vaimsus ja hõng. Samasugune nagu Oxfordis ja Cambridge’is. Jõgi ka. Kui on raske, võib jõge vaadata. Nagu oleks sama, aga tegelikult on kogu aeg uus.

Kultuur

Igaühele midagi. Euroopa kultuuripealinn 2024 – väga suure tõenäosusega. Kaaslased mujalt maailmast, kes laiendavad maailmapilti. Eesti keel, eesti meel. Võimalus õppida teisi keeli.

Õppejõud

Igaüks omamoodi, rohkem ja vähem legendaarne, rohkem ja vähem peedistav, aga kindlasti väga tark ja üldse mitte halb inimene. Lihtsalt meetodid võivad olla erinevad.

Teadus

Mis see on, milleks, kellele? Ainult rumal inimene võib nii küsida. Esimene kursusetöö, kaitsmine, kogemused. Esimene teaduslik tulemus, oodatud või ootamatu. Hingetunne, mida pole võimalik sõnadega kirjeldada.

Organisatsioonid

Sisuliselt piiramatult võimalusi. Ole aktiivne, ole rohkem. Tee ja tunne tegemistest rõõmu, õpi juhtima ja korraldama ning päästa maailma.

Maailma võimalused

Üliõpilasvahetus juba õppimise ajal, võimalus omandada kogemusi mujal peale lõpetamist. Ja võimalus tagasi tulla. Üha enam avatud silmadega kõike vaadates.

Rattaringlus

Sõida, aga ära roni korvi. Rataste hulk Tartu tänavatel kasvab iga päevaga, oma ratas on muidugi kindlam, kogu aeg olemas – kui on hea lukk. Natuke veel ning tänu kasvavale nõudlusele rajatakse üha uusi jalgrattateid ning autode hulk väheneb.

Ideelabor ja Delta

Sul on ettevõtlusgeen? Lähed Ideelaborisse ning sinust võib saada ettevõtja. Delta avatakse jaanuaris 2020. Arvutiteadus, matemaatika, statistika, majandus, robootika, ettevõtlus – kõik ühes koos uues keskkonnas. Kadestamisväärt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles