Toomas Kruusimägi: õpetajateta pole haridust

Toomas Kruusimägi
Copy
Toomas Kruusimägi FOTO: Erakogu
Toomas Kruusimägi FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Nüüd, kus valitsus on end läbi paljude hädade tööle rakendanud, on paslik vaadata ette ja natukenegi prognoosida, mida koalitsioon võiks päriselt ära teha. Mina kui koolijuht vaatan kitsalt oma valdkonda, milleks on haridus, sest ei taha hüpata üle oma varju. Kuigi, nagu nädalad on näidanud, annab jumal ministri ameti, annab ka ilmselt mõistuse, kirjutab Tallinna Inglise Kolledži direktor (Reformierakond) Toomas Kruusimägi. 

Kirjutan valitsuse haridusplaanist, mis on kirjas koalitsioonileppes. Õigemini tuleks analüüsida neid asju, mida seal kirjas ei ole, ja neid on ju väga palju, kui arvestada, et see valitsus on deklareerinud oma soovi valitseda neli aastat.

Kohe esmapilgul hakkab silma, et valitsus pole oma haridusplaanis sõnagagi rääkinud rahvusvahelisest haridusest, mis on kummastav. Olukorras, kus Eesti järgmise perioodi edukus sõltub ainult meie võimest rahvusvahelistuda, tekitab selline valitsuslepe kerget õõvastust. Milline on meie visioon ülikoolide rahvusvahelistumise kohta? Milline on riigi visioon selle suhtes, kuidas jätkame alg-, põhi-, ja keskhariduse tasemel rahvusvahelistumist?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles