Järelvaadatav: «Rahvusvahelised suhted - Eesti riigi kaitse ja julgeoleku alus» (1)

Copy

Homme toimub Tartu Ülikooli Narva Kolledžis Eesti NATO Ühingu seminar «Rahvusvahelised suhted - Eesti riigi kaitse ja julgeoleku alus». Postimees vahendab ürituse otseülekannet. 

Seminar keskendub Eesti riigikaitse- ja julgeolekupoliitika hetkeseisu ning tulevikuperspektiivide analüüsimisele ja arutelule, seda nii siseriiklikult kui lähtudes meie liikmelisusest NATOs ja Euroopa Liidus. Käsitlemist leiavad nii Kaitseliidu kui Kaitseväe roll kaitsepoliitikas, koostöö liitlastega, arengud ja tulevikusuundumused NATOs ja Euroopa Liidus ning Eesti panustamine nende organisatsioonide tegevusse. Seminaril arutlevad nimetatud teemadel Euroopa Parlamenti kandideerivate erakondade esindajad. 

Paneelarutelus osalevad: kin(r) Riho Terras, Isamaa; Taavi Rõivas, Reformierakond; Enn Eesmaa, Keskerakond; Marianne Mikko, Sotsiaaldemokraatlik Erakond; Anti Poolamets, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Üritusega tähistatakse nii Eesti NATO liikmesuse 15. aastapäeva kui ka NATO loomise 70. aastapäeva, muuhulgas heidame tagasivaatelise pilgu nii NATO ajaloole kui ka Eesti liikmeaastatele selles organisatsioonis.

Seminar on suunatud 50le haridustöötajatele üle Eesti, osalevad ka keelekümbluskoolide esindajad. Tuues kokku õpetajad ning viies seeläbi sarnased teadmised eesti ja vene emakeelega noorteni, panustatakse ühiskonna integratsiooni ning vähendatakse seeläbi eri kogukondade vahelisi pingeid. Selle kaudu suurendatakse Eesti ühiskonna sidusust ning siseriiklikku julgeolekut.

Seminar toimub koostöös Konrad Adenaueri Fondi, Kaitseministeeriumi ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Foto: Eesti NATO Ühing

Seminari ajakava:

9:45 – 10:00   Registreerimine

10:00 – 10:10   Avasõnad – Narva Linnavolikogu esindaja

10:10 – 10:20   Tervitus ja sissejuhatus – Krista Mulenok, Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees

10:20 – 11:35   Paneelarutelu: Eesti riigikaitse areng ja prioriteedid, rahvusvahelised väljakutsed, hübriidohud – kol (r) Aivar Jaeski, endine NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuse asedirektor; kol-ltn Meelis Vilippus, KV juhataja administratsiooni ülem; kpt Harry Lahtein, KV peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna rahvusvahelise koostöö jaoskonna staabiohvitser; lpn (r) Hindrek Lootus, Kaitseliidu küberkaitse üksuse juhatuse liige. Moderaator: Taavi Toom, endine Eesti suursaadik Taanis, Poolas ja Rumeenias

11:35 – 11:45   NATONIA mängu tutvustus – Joonas Mengel, NATONIA mängu disainer

11:45 – 12:00   KOHVIPAUS

12:00 – 12:45   Ettekanne: Kaitseliidu areng Eestis ja Ida-Virumaal – v-srs(r) Kalev Naur, Kaitseliidu Alutaguse maleva liige, KL vanematekogu liige

12:45 – 13:30   Ettekanne: Kaitseväelased missioonidel – v-vbl Kristo Pals, KV Mali missiooni veteran

13:30 – 14:30   LÕUNA

14:30 – 15:00   Ettekanne: 70 aastane NATO 15 aastat Eestis – Taavi Toom, endine Eesti suursaadik Taanis, Poolas ja Rumeenias

15:00 – 16:15   Paneelarutelu: NATO-Euroopa Liidu koostöö, NATO ja EL julgeoleku- ja kaitsepoliitika tulevik ja prioriteedid –Eesti parlamendierakondade esindajad, Euroopa Parlamendi liikmekandidaadid: kin (r) Riho Terras, Isamaa; Taavi Rõivas, Reformierakond; Enn Eesmaa, Keskerakond; Marianne Mikko, Sotsiaaldemokraatlik Erakond; Anti Poolamets, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. 

Moderaator: Ainar Ruussaar, ajakirjanik ja Postimehe erikorrespondent

16:15 – 16:30  Seminari lõpetamine

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles