Mart Raudsaar: rajada tuumajaam või mitte? (19)

Mart Raudsaar
, ajakirjandusõppejõud, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor.
Copy
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: PATRICK HERTZOG / AFP / Scanpix

Suhtun tuumajaama rajamisse ettevaatlikult, ent ei jaga ka masinapurustajalikke seisukohti, mida nägime kui võideldi tselluloositehasega, kirjutab Mart Raudsaar.

Kui mõni lahendus, toode või teenus tundub olevat silmatorkavalt hea, tasub olla ettevaatlik. Võib-olla on tegemist «Šveitsi sõltumatu instituudi» reklaamiga, kus valgetes kitlites inimesed jooksevad edasi-tagasi. Me ei peaks ka lootma, et üksnes valitsus suudab valvata uute tehnoloogiate rakendamise üle ja tagada nende ohutust. Ehkki – tegemist on hea lähtekohaga. Rääkides Eestist, peaks valitsus tagama eesti rahva kestmise põlvest põlve ning meie üleüldise heaolu tõusu.

Ja nimelt seetõttu ei tuleks tuumajaama rajamisega Eestisse kiirustada. Viimastel kuudel on Eestisse tuumajaama rajamise lobitöö taas hoogu saanud. Eestis käis Kanada ja Briti ettevõtte Moltex Energy esindaja Simon Newton, kes kõneles suurpärase ja ohutu neljanda põlvkonna tuumareaktori võimalikust rajamisest Eestisse. Veidi hiljem ilmus uudis, et suur osa Eesti elanikest toetab tuumaenergiat.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles