Evelyn Sepp: Keskerakonnal on koalitsioonist Reformierakonnaga ainult võita (7)

Evelyn Sepp
, Teenusmajanduse Koja nõukogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Erakogu

Eestis kipub ikka nii olema, et kõigepealt puhutakse pillid lõhki ja siis hakatakse vaatama, mis edasi saab, kirjutab Evelyn Sepp koalitsioonikõneluste kommentaaris.

Kui möödunud nädala lõpus tundus ehk mõnelegi, et nüüd on asjad ühel pool, siis usun, et karge nädalavahetus värskes õhus näitab olukorda hoopis kainemas valguses ja üleüldse mitte enam nii roosilisena. Koalitsiooniläbirääkimistel ei ole asi teps mitte avanevates võimalustes, vaid hallis valitsemise argipäevas pärast seda ning vajaduses vaadata ette juba järgmiste valimiste poole. Koalitsiooni kokkupanek ise on järgnevaga võrreldes pigem sõit piknikule, kõik kaasnev aga hoopis teine teema. Ma ei väsi kordamast: valimised on läbi. Selleks korraks on tulemus lukus. Täna pole läbirääkimiste laual seega enam mitte «valimiseelsed lubadused», vaid juba järgmised valimised. Seega käib erakondadel mäng mitte möödunu, vaid tuleviku peale.

Paari kuu pärast valime europarlamenti. Erakondadele pigem väheolulised, huvitatud isikutele see-eest olulised. Nende ambitsioonide rahuldamisest või siis mitte võib aga lahti rulluda nii mõnigi intriig, mis tulevikus palju peavalu põhjustab. Umbes kahe aasta pärast valime taas ka kohalikke volikogusid. Nende olulisust on aga juba raske üle hinnata. Siis  lüüakse stopper kinni ja vaadatakse, kas kaduma läinud hääled on tagasi koju jõudnud ehk nüüd valitud koostööstrateegiad end õigustanud. Kahju, kui purustasin mõned illusioonid, aga enamik järgnevatest koalitsioonivalikutest ei hakka kuidagi puudutama Eesti riigi ega inimeste ees seisvaid probleeme, vaid väikeste eranditega ainult enda ellujäämist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles