Aruteluõhtu: kuidas kaitsta ökosüsteeme?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri, meie toitja läbi ajaloo.
Läänemeri, meie toitja läbi ajaloo. Foto: Andrus Jagnitš

Kuressaares toimuval aruteluõhtul otsitakse vastuseid küsimusele, kuidas panustada looduse ja Läänemere kaitsmisesse. Otseülekanne Kuressaare Väikelaevade kompetentsikeskusest algab kell 16.30. 

Ökosüsteemid ja keskkonnasaaste ei tunnista riigipiire ning seetõttu on oluline mõelda, kuidas panustada oma looduse ja Läänemere kaitsmisesse mitte ainult riigi ja Euroopa Liidu, aga ka iga indiviidi tasandil.

Asjatundjate sõnul on oluline, et inimesed teadvustaksid endale, kuidas saavad nemad üksikisikuna panustada looduskaitsesse oma igapäevaseid harjumusi jälgides. Sageli on just lihtsad nipid, kodu korras hoidmine ning lihtne talupojatarkus need, mis aitavad hoida metsad ja veekogud puhtana.

Vestluse käigus arutlevad Tallinna Tehnikaülikooli professor Kai Künnis-Beres, keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi ja keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialisti Irja Truumaa selle üle, mida saaksid Eesti ja Euroopa Liit teha, et paremini meie elukeskkonda kaitsta. Samuti jagatakse praktilisi nõuandeid, kuidas inimesed ise saaksid aidata säilitada puhast elukeskkonda ja veestikku. 

Üritust korraldab Euroopa Komisjoni Eesti esindus koostöös Oesel Studiumi, Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnaameti ja Tallinna Tehnikaülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles