Maris Lauri: Repsi tegevus solvab asjaosalisi ja tekitab paanikat (9)

Maris Lauri
, riigikogu liige (RE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlane Maris Lauri.
Reformierakondlane Maris Lauri. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Haridusminister Mailis Reps tunnistab oma vigu alles avalikkuse surve all ja viisil, mis solvab asjaosalisi, tekitab paanikat ja pahameelt, kirjutab reformierakondlane, tänase Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi vilistlane Maris Lauri.

Hea juhi olulised tööriistad on kõrvad, suu, aju ja süda. Kõrvad, et kuulata, aju, et mõista, hinnata ja mõelda, süda, et tunda ja tajuda ning suu, et küsida, rääkida ja seletada. Need neli tööriista peavad töötama koos ning ükski neist ei saa puududa. Juht ei pea teadma kõigest kõike ega tohi kõikjale sekkuda, aga ta peab teadma kõike olulist, eriti seda, mis toimub tema organisatsioonis. Kui on vaja, siis peab ta suutma kiiresti ja piisava põhjalikkusega endale asjad selgeks teha. Juht ei tohi valetada ega hämada. Seda muidugi ei tohiks keegi teha, kuid juhtide puhul on see eriti kurjast.

Haridus- ja peaminister on nende lihtsate juhtimispõhimõtete vastu kõvasti eksinud. Toon nende viimaste päevade sõnavõttudest mõned näited. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles