Piret Väli: tervishoiu sisulisest poliitika kujundamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Väli.
Piret Väli. Foto: Kliinik 32

Palun erakonnad, avage oma programmis terviseteadlikkuse kasvatamiseks peatükk, mis saaks ellu viidud, kirjutab Eesti Hambaarstide Liidu asepresident Piret Väli. 

Eelmise aasta lõpus toimus Hambaarstide Liidu loengupäev, milles oli vestlusring erakondade kõneisikutega suutervise teemadel. Kõik Riigikogus esindatud erakonnad olid laval ja konsensuslikult rõhutati ennetuse olulisust. Kui küsimused läksid konkreetsemaks, siis poliitikute vastused piirdusid tõdemusega, et tegelikult kõik inimesed nagunii juba ise teavad, et hambaid tuleb pesta kaks korda päevas ja sellest piisabki hammaste tervena hoidmiseks.

Hambaarstidena näeme, et reaalsus on sootuks keerulisem. Vestlusringis sai selgeks, et erakondadel puudub programmiline veendumus, kuidas teha ennetustööd, millel on positiivne ja mõõdetav kasu kogu ühiskonnale tervikuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles