Tarmo Pikner: valitsemise aasta kui mõminaräpp (8)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Kuigi läinud aasta edetabelid ja -kabelid on verivorsti särinas ja vahuveini pritsmeis läbi nämmutatud ning kõige mõjukamad mõjututeks tembeldatud, poleks liiast veel üks erakondlik tagasivaade koos edasivaatega, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Alustan šõubisnisist – siinkirjutajale jääb sügavalt arusaamatuks, miks hinnatakse mõminat muusika kategoorias. Nii olevat Nublu nimeline mõmiseja napsanud mitmeid muusika-auhindu lauljatena tuntud Taukarite, Birgitite ja Tanelitega võisteldes. Käsitleksin mõminaräpi kategooriat pigem riigivalitsemise valdkonnas, teisisõnu – poliitretoorikas.

Kui Jüri Ratase esimese valitsemisaasta kestel võis tema avalikke esitlusi võrrelda tavalise räpiga, kus Ratase monotoonselt ümmarguse räpiteksti vahel kostis ka viisistatud naishäält (Kadri Simsoni suu läbi), siis tema valitsemise teine aasta möödus mõminaräpi kategoorias. Lõpliku kinnituse sellele andis Kanal 2s Madis Kimmeli poolt peaministrile korraldatud inglise keele eksam.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles