Esimene olümpia vahendatud, esimene MM tulemas

Marko Kaljuveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängud postimees.ee-s
Olümpiamängud postimees.ee-s Foto: Repro

Olümpiamängude otseülekandeid Pyeongchangist tegi seekord algusest lõpuni erameedia. Kas Eesti Meedia sai sellega hakkama? Tavaliselt on vaataja ju harjunud olümpiamelu kätte saama avalik-õiguslikust meediast: võistluste otseülekanded ja kiired otseintervjuud koos kohapealse eluoluga.

Üsna selgelt võib vastata jaatavalt. Eesti Meedia kontserni kuuluvad Kanal 2, Kanal 12 ja Postimees koos veebiportaalidega tõid kõik olümpial toimunu vaatajatele ja lugejatele koju kätte märkimisväärses mahus ja kiiresti, pakkudes otseülekandeid, otseintervjuusid, järelvaatamist. Ka Aasia eripära ei jäänud meil märkamata. Lõuna-Korea elu kuni Põhja- ja Lõuna-Korea demilitariseeritud tsoonini vahendas Eestile iga päev Roald Johannson.

Kuigi ajavahe Lõuna-Koreaga on seitse tundi, mis tähendas, et võistlused langesid Eesti aja järgi ööle, naelutab olümpia ekraanide ette alati suure arvu vaatajaid. Olümpia kõnetab ja on koos jalgpalli MM-võistlustega maailma spordiülekannete kroonijuveel. Kui siia lisada veel Eesti sportlaste hea esinemine või mõni suurüllatus, siis ei pea vaatajate puudust kartma.

Enne olümpiat veel kaheldi, kas mõni Eesti sportlane suudab teha nii hea soorituse, et rahvas võiks uhkust tunda – Salt Lake City, Torino ja Vancouveri olümpia medalivõidud ja kehvade tulemustega Sotši olümpia oma parima 24. kohaga olid üsna selgelt meeles. Pyeongchangis üllatas kõiki Saskia Alusalu. Ühisstardi neljas koht pani eestlased rõõmust rõkkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles