Tee ise oma ajaleht

Kristjan Pillak
, Eesti Meedia äriarendus- ja teostusgrupi juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistejuttude taskuhääling.
Naistejuttude taskuhääling. Foto: Pm

Möödunud aastal naasid pauguga maailma meediatrendiks kaks ammu unustatud toodet: uudiskiri ja taskuhääling (podcast) tõusid enamiku meediamajade fookusesse ning panid toimetused mõtlema nende teenuste arendamisele. Mujal populaarsust kasvatanud uudiskirjade trend jättis küll Eesti puutumata (Euroopa Liidu määrused isegi kärpisid tegevusvälja), samas taskuhääling tõstis jõuliselt pead ka meil.

Seni oli Eestis taskuhäälingut kasutatud peamiselt raadiosaadete järelkuulamiseks, nüüd hakkas selle kõrvale tekkima järjest enam omaette saateid, millele on tekkinud ka järjest enam kuulajaid. Selle trendi tuules jõudsid ka online-uudised kindlalt kuulamise ajastusse. Suurimad meediamajad hakkasid peale raadiosaadete pakkuma taskuhäälingusaateid ning Eesti Keele Instituudi kõnesüntesaatorit kasutades võtsid mitmed väljaanded kasutusele artiklite automaatse ettelugemise lahenduse.

Alanud aasta toob kasutajatele kindlasti uusi ja põnevaid lahendusi. Kuula just sind huvitavaid saateid, uudiseid või terveid ajalehenumbreid ja tee seda, millal soovid. Täpselt samamoodi, nagu oleme omaks võtnud telesaadete järelvaatamise ning kohandanud teleprogrammi enda soovide ja aja järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles