Kes kaitseb tugevat Eesti ajakirjandust?

Holger Roonemaa
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkias tapeti mullu ajakirjanik Ján Kuciak ja tema kihlatu Martina Kušnírová.
Slovakkias tapeti mullu ajakirjanik Ján Kuciak ja tema kihlatu Martina Kušnírová. Foto: Radovan Stoklasa/Reuters/ Scanpix

Ajakirjanikud on harjunud elama pideva kriitika all, sest meie töö tulemusel sündivad lood on alati avalikud ja igaühele hinnata. Kindlasti on osa kriitikast õigustatud, ent teinekord saame võtta ka selle eest, milles pole süüdi. Ära tulista sõnumitoojat! Paraku aga on just sõnumitooja kallale minna emotsionaalselt kõige lihtsam.

Äsja lõppenud aastal kuulsime mitu korda, kuidas uuriv ajakirjandus on oma tegevusega aidanud näiteks politseid edasi võimalike kuritegude uurimises. Riigiprokurör Marek Vahing ütles vahetult enne jõule pressikonverentsil, kus tehti teatavaks esimesed kahtlustused Danske Banki rahapesu kriminaalasjas, et aastaid soikus olnud uurimine sai tõuke tänu uurivale ajakirjandusele. „Just uuriva ajakirjanduse roll Danske rahapesukahtluste väljatoomisel oli hea initsiaator edasisele tegevusele. Meile hakkas laekuma infot, mida varem ei olnud,“ teatas Vahing. Sama mõtet on varem väljendanud ka rahapesu andmebüroo juht Madis Reimand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles