Põhjamaiselt raju etendus

Erik Prozes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minu jaoks hakkas sündmus pihta juba siis, kui ekrelased sotsid maha karjusid. Võis aimata, et niisama lihtsalt see ei lõpe. Ühel hetkel olid üht ja sama mikrofoni rabamas Martin Helme ja Indrek Tarand. Tundus, et olen sattunud rokk-kontserdile. See oli raju! Mingil hetkel lükati Indrek Tarand lavalt maha ja läkski mäsuks. Tairo Lutter
Minu jaoks hakkas sündmus pihta juba siis, kui ekrelased sotsid maha karjusid. Võis aimata, et niisama lihtsalt see ei lõpe. Ühel hetkel olid üht ja sama mikrofoni rabamas Martin Helme ja Indrek Tarand. Tundus, et olen sattunud rokk-kontserdile. See oli raju! Mingil hetkel lükati Indrek Tarand lavalt maha ja läkski mäsuks. Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Kui novembris Toompeal vägivaldseks läinud meeleavaldust jaheda fotograafipilguga hinnata, langes seal kokku mitu asjaolu, mis kokku andsid suurepärase pildiainese.

Aasta suurima vastasseisu mängisid maha kolm osatäitjat: marru aetud rahvahulk, nendega manipuleerivad EKRE juhid ja marutamise sihtmärk ehk sotsiaaldemokraatide esindajad. Etenduse lavastasid poliitikud, meeleavaldajad täitsid eksperimentaaletenduse kandvat rolli nimega Rahvas. Need mõnisada inimest andsid hulga peale rahva mõõdu välja küll. Riigikogu hoone esine plats oli emotsionaalselt üles köetud juba enne meeleavalduse algust. Meeleavaldajate seas liikus spontaansete etteastete poolest tuntud eurosaadik Indrek Tarand.

Niisiis, osatäitjad olid valmis ja eesriie kohe-kohe tõusmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles