Ainar Ruussaar: neli tšekisti ja Krimm (1)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa tipp-poliitik Aleksei Puškov.
Venemaa tipp-poliitik Aleksei Puškov. Foto: Venemaa Föderatsiooninõukogu kodulehekülg

Venemaa esipropagandist, kaks kindralit ning üks admiral, kellele Eesti riigikogu mõned liikmed taotlevad sissesõidukeelu kehtestamist Schengeni viisaruumi, on kõik president Vladimir Putini võimuvertikaali ülemisse otsa kuuluvad tegelased.

Kõiki neid viisakeelu alla sattuda võivaid vanuses 50+ võimumehi seob kaks olulist asja – aktiivne tegevus Ukraina alade okupeerimisel ning otsesem või varjatum pikaajaline seotus Venemaa eriteenistustega.

Aleksei Puškov on sellest nelikust värvikaim ja üldsusele kõige tuntum tegelane. Ta on Venemaa parlamendi ülemkoja propagandakomisjoni juht ja endine populaarse telesaate juht, kes on ülistanud president Putini poliitikat, toetab vastuvaidlemist mittesallival moel Ukraina okupeerimist ning esineb regulaarselt läänekriitiliste avaldustega. Üheks kirsiks mehe propagandatordil sai kindlasti 2017. aastal kõlanud väide, et ameeriklased pole kunagi Kuul käinud ning tegemist oli külma sõja aegse «paviljonilavastusega». Pekingis nõukogude diplomaadi peres sündinud Puškov on kõrgelt haritud ajaloolane ja politoloog, kes räägib lisaks emakeelele vabalt prantsuse ja inglise keelt ning on mitme endise Nõukogude Liidu ülikooli audoktor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles