#WeEuropeans: eurooplased, taastagem kontroll oma tuleviku üle! (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp Euroopa Kommisjoni hoone ees Brüsselis
Euroopa Liidu lipp Euroopa Kommisjoni hoone ees Brüsselis Foto: SCANPIX

Postimees avaldab liikumise #WeEuropeans pöördumise, mis ilmub täna paljudes Euroopa juhtivates ajalehtedes.

Ajal, mil läbi on saamas sada aastat tagasi lõppenud Esimese maailmasõja mälestussündmused, on CIVICO Europa, Euroopa kodanikuühiskonda edendav Make.org ja mitmed Euroopa ühiskonnaelu tegelased algatamas liikumist #WeEuropeans: see on apoliitiline kodanikukampaania, mis toimub Euroopa Liidu 28 liikmesriigis ning mille eesmärk on aktiviseerida ja jõustada kodanikke, aitamaks neil taastada kontrolli Euroopa unistuse suunas liikumisel.

22. märtsiks 2019 on kavandatud eurooplaste kongressi toimumine Euroopa Parlamendis, mis on koduks ühenduse kodanikele (1). Koondades kodanikke, kunstnikke, kultuuri-, teaduse-, hariduse- ja ajakirjandusmaailma esindajaid, ettevõtjaid ja ametiühingutegelasi, kujuneb sündmus rahvusvaheliseks foorumiks, mille käigus tutvustatakse kodanikuagendat – Euroopa ajaloo kõige laiahaardelisema avaliku arutelu tulemust.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles