Ainar Ruussaar: uuele kiisule kambakas (26)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambakas. Foto on illustratiivne.
Kambakas. Foto on illustratiivne. Foto: Graffiotech.com

Eesti kõige elitaarsema R-kooli katsetele tuli uus kiisu. Kõige elitaarsema R-kooli senised õpilased vaatasid uut kiisut uudishimuliku hirmuga, sest kooli on palju kandidaate. See tähendab, et iga uus tulija võib nii mõnegi praeguse R-kooli poisi või tüdruku elitaarsete seinte vahelt välja trügida.

Uus kiisu oli aktiivne suhtleja. Ta uuris oma veidi naiivse pilguga enda vastas seisvaid õpilasi ja naeratas. Nood põrnitsesid uut konkurenti altkulmu ja olid haudvaiksed. Kristina, tutvustas ennast uus kiisu. Kui ma siia kooli sisse saan, siis teeme kõik teistmoodi, lubas ta kõlaval häälel. Sellel koolil ei ole juba ammu enam pikka plaani ja me peame julgelt muutuma, kinnitas Kristina. Enam ei tohi edasi tiksuda ja peenhäälestamisega tegeleda, hoiatas uus kiisu.

Tema vastas seisvast napilt enam kui sajast silmapaarist peegeldus nõutus. Mis mõttes Kristina, ma tean mitut Kristinat, ütles üks. Eestis on niipalju Kristinasid, et sa ei saa olla Kristina, kuna sind lihtsalt aetakse teistega segamini, hoiatas teine. Paar lihastes tüüpi aga väitsid, et uue kiisuga kaasa tulnud tuttav on teistsugune ega sobi nende hulka. Kristina tuttav ärritus ja müksas ühte neist tüüpidest. Koolikatseteni oli jäänud vähe aega.

Muutusi, sallivust ja pikka vaadet lubava erakonna Eesti 200 tungimine uue poliitilise jõuna parlamendivalimistesse jättis praegused riigikogu liikmed esiotsa ettevaatlikult külmaks. Aga uue tulija viimastel kuudel kasvanud populaarsus ning detsembris kaheksa toetusprotsendini jõudmine tekitas neis ärevushäirest tingitud tegevustõuke. Kõige lihtsam ja mõjusam viis vastase elu kibedaks teha on paljastada tema vead. Selleks on Eesti 200 andnud põhjusi ja poolpõhjusi.

Teine õnnetus tabas Eesti 200 mainet pühapäeval, kus rändevastasel miitingul müksas üks välismaalasest erakonna liige miitingul osalejaid lapsevankriga ja nimetas neid fašistideks. Inetu lugu seepärast, et vankris oli kaheaastane laps.

Suurim neist on muidugi nimekuju Eesti 200, mille kaaperdamises uustulnukat süüdistatakse. Nimelt registreerisid mõned kultuuritegelased nime Eesti 200 juba 2016. aastal. Erakond Eesti 200 registreeriti äriregistris parteina kuu aega tagasi. Teisipäeval moodustasid riigikogu liikmed toetusrühma liikumisele Eesti 200 Mälupank, et tekitada uustulnukale eelkõige PR-probleeme. Tavaliselt liigagi sageli eri arvamustel olevad parteid panid seljad kokku ja nii ühendab üksmeelne toetusrühm reformierakondlasi, isamaalasi, keskerakondlasi, sotse, ekrelasi ja vabaerakondlasi.

Teine õnnetus tabas Eesti 200 mainet pühapäeval, kus rändevastasel miitingul müksas üks välismaalasest erakonna liige miitingul osalejaid lapsevankriga ja nimetas neid fašistideks. Inetu lugu eelkõige seepärast, et vankris oli kaheaastane laps. Eesti 200ga samale toetuspulgale jõudnud Isamaa hüüdis seepeale: «Punane kaart, lahkuge staadionilt!»

Uus kiisu ei saa nüüd peitu pugeda, aga peab käima väga ettevaatlikult.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles