Edasi 1990. aastal: must äri Raekoja platsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perestroika-aegne pood. Foto on illustratiivne.
Perestroika-aegne pood. Foto on illustratiivne. Foto: Wikipedia

Must mis must. Alles värvist lõhnav kunstipäraselt paigutatud tume riiulisein jätab küll sünge mulje, aga pilk riiuleile sisendab optimismi: neljakümnerublased meeste pesupüksid, paar duubelmakki, tuttavad lõhnaveed, kassetid ja teistest erapoodidest juba armsaks saanud importseebid. Tagasaalis rõõmustavad silma nahkjopid ja brokaatkleidid.

Peatselt hingusele minev kaubanduskoondis (alles nad said valmis vasksildid oma värava kõrvale: Tartu Trade Association) lõpetas viimaks Raekoja platsi kauaaegse komisjonikaupluse remondi ja andis linnarahvale tagasi igatsetud poekese. Ikka selleks, et pakkuda väärilist konkurentsi lakkamatult lisanduvatele kooperatiiviäridele. Jääme siis koos lootma, et uus mustvalge pood lisab nii interjööri kui ekspositsiooniga meile südamelähedaseks saanud värve Tartu kauplusmuuseumide tihenevasse võrku ja näitab linlastele, mis uhket kraami meie ladudes liigub.

23.11.1990

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles