Nina L. Hruštšova: kas Trump lollitab Putinit? (14)

Nina L. Hruštšova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Venemaa president Vladimir Putin.
USA president Donald Trump ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Suurem osa maailmast on viimasel paaril aastal olnud arvamusel, et Venemaa president Vladimir Putin on oma USA ametivenna ümber sõrme keeranud. Aga võib olla ka nii, et hoopis härra Trump on härra Putinit ninapidi vedanud, kirjutab The New Schooli rahvusvaheliste suhete professor ja World Policy Institute’i vanemteadur Nina L. Hruštšova.

President Trumpile president Putin meeldib või vähemalt nii ta väidab. Oma ülivõrdelises tõsielutelevisiooni stiilis on härra Trump kiitnud härra Putini jõulise juhi stiili ja kiidelnud, et suudab parandada Ühendriikide suhteid Kremliga.

Sel suvel astus härra Trump presidentide kahepoolsel kohtumisel Helsingis lausa härra Putini, kunagise KGB töötaja, poolele ja USA enda julgeolekuametnike vastu praeguseks kenasti dokumenteeritud Venemaa USA 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise teemal. Härra Putini sõnul olevat ta väljendanud toetust härra Trumpile (aga loomulikult mitte sekkunud härra Trumpi kasuks) seepärast, et ka tema soovib siiralt parandada kahepoolseid suhteid.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles