Andrei Kužitškin: kas eestivenelased saavad olla Eesti patrioodid? (10)

Andrei Kuzitškin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kõik arutlused teemal, kas saab Eesti patrioot olla inimene, kes ei valda eesti keelt, on puhas keerutamine, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Eesti ajakirjanduses on äkitselt lausa kulutulena puhkenud äge arutelu patriotismi üle ja ümber. Nii näiteks avaldas Eesti endine välisminister ja omaaegne presidendikandidaat Marina Kaljurand avalikult kahtlust, kui sügavale ulatub ikkagi Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi patriotism. Loomulikult nõudis kirglik eurosaadik seepeale proua Kaljurannalt viivitamata tõendeid enda antipatriootliku meelsuse kohta.

Diskussioon jätkus telesaates «Vene küsimus», milles osalesid Mihhail Kõlvart, Mart Luik, Hanon Barabaner ja Marina Kaljurand. Räägiti palju ja pikalt, aga eelkõige vaieldi selle üle, kas saab olla Eesti patrioot ilma eesti keelt oskamata.

Mulle tundub väga, et praegune diskussioon patriotismi üle on ehe näide avaliku arvamusega manipuleerimise ja mõistetele teise, nihkes tähenduse andmise kohta.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles