Edasi 1984. aastal: kuritegelik mõrv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indira Gandhi.
Indira Gandhi. Foto: Cultura.biografieonline.it

Agentuur Press Trust of India (PTI) teatas, et täna hommikul pandi toime kuritegelik atentaat India peaministrile Indira Gandhile.

Agentuuri andmeil sooritati kuritegu kell 9.40 kohaliku aja järgi. Kaks isikut peaministri kaitsemeeskonnast, üks vormis ja teine erariietes avasid läheda maa pealt ootamatult tule automaatrelvast. I. Gandhit tabas kaheksa kuuli, neist neli kõhu piirkonda. Selleks ajaks, mil ta toimetati India Ülemaalisse Arstiteaduse Instituuti, kus tehti kiire operatsioon, oli I. Gandhi kaotanud palju verd.

Arstid võtsid kõik vajalikud meetmed tema elu päästmiseks. Tehti kirurgilisi operatsioone ja korduvaid vereülekandeid, kuid I. Gandhi elu ei õnnestunud päästa.

Üks kallaletungijatest tapeti kuriteopaigal valitsusjuhi ihukaitsjate poolt, teine terrorist aga sai haavata, vahistati ja on hospidalis. India infoagentuurid PTI ja UNI teatavad, et atentaadi toimepanijad kuuluvad ühte sikhi ekstremistide rühmitusse.

1.11.1984

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles