Valedetektor: TASS saatis Eesti õhuväe eestlaste teadmata Ukrainasse (8)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale
Vale Foto: Postimees

Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS saatis Eesti õhuväe Ukrainas toimuvatele rahvusvahelistele sõjaväeõppustele, Eesti kaitseväe peastaap ei tea sellest aga midagi.

VENEMAA AJALEHE VZGLJAD VÕRGUVÄLJAANNE TEATAS VIITEGA UUDISTEAGENTUURILE TASS: Ukrainas Hmelnitski oblastis Starokonstantinovo lennuväljal alanud rahvusvahelistel õppustel «Selge taevas 2018» osaleb ka Eesti õhuvägi, õppustele on esmaspäeval avaldatud teate kohaselt kaasatud veel Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi. Taani, Belgia, Hollandi, Poola ja Rumeenia õhujõud.

VALEDETEKTOR TUVASTAS: VALE

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem major Arvo Jõesalu ütles Postimehele, et Eesti ei osale nendel õppustel. «Ma isegi ei kujuta ette, kust nad selle info võtsid,» ütles ta.

TASS-i teate kohaselt on Ukraina õhuväe korraldatud õppuste eesmärgiks harjutada koostööd NATO-ga. Õppused kestavad 19. oktoobrini.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles