Reemo Voltri: kas Eesti väga hea õpetaja kaob punasesse raamatusse? (2)

Reemo Voltri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitahvel.
Koolitahvel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti hea õpetajaga võib juhtuda sama, mis paljude ilusate, kuid haruldaste liikidega: ta kantakse punasesse raamatusse, hoiatab tänasel õpetajate päeval Eesti Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Reemo Voltri.

Enamik inimesi meenutab oma kooliteelt vähemalt mõnda säravat, väga head õpetajat, kes on just seda inimest parimal moel mõjutanud ja suunanud teda tegema elus õigeid valikuid ja saama paremaks inimeseks. Õpetajana on mul ja kõigil teistel õpetajatel suur vastutus noorte inimeste tuleviku mõjutamisel ja kujundamisel.

On päevi, mil noored panevad õpetajat teadlikult või mitte nii teadlikult proovile ning viivad oma vempudega ka tuju ära. Samas tuleb tõdeda, et noortega töötamine annab õpetajale väga palju tagasi. Hea meel on näha ükskõik millises vanuses õppurite edusamme ning kui edu ei ole varmas tulema, siis aidata ja suunata neid leidma õigeid lahendusi ja valikuid ning seeläbi aidata nende arengule kaasa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles