Jaanus Villiko: Eesti saatkond Narvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Villiko
Jaanus Villiko Foto: Erakogu

Narvat, aga ka tervet Eestit ei saa enam arendada pisikeste sammudega. Vaja on mastaapsemat mõtlemist ja lähenemist, suuremaid investeeringuid, kirjutab Tartu Ülikooli Narva kolledži haldusjuht Jaanus Villiko.

Rahvusülikool ei saa enam kaua üksi vedada Narva arendamise koormat, nagu ta on seda teinud viimased paarkümmend aastat.

Väga üllatav oli lugeda Postimehes (21.09) ilmunud Maarja Vaino arvamusloost, et Tartu Ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets ei hooli Narva kolledži tulevikust kõneledes Eesti Vabariigi põhiseadusest ega keeleseadusest. Eamets oli viidanud oma artiklis sellele, et nii nagu muutuvad elu ja ühiskond, nii peab muutuma ka Tartu Ülikooli roll Narvas.

Viimasel ajal on korduvalt toetatud Indrek Neivelti ettepanekut luua Narva Paul Kerese nimeline IT-kolledž. Selle saaks suurepäraselt välja arendada Tartu Ülikooli Narva kolledži baasil, sest esimene IT-valdkonna õppekava avati meil juba kolm aastat tagasi. Toona ei olnud Ida-Virumaal mitte ühtegi IT-ettevõtet. Nüüd juba mõni on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles