Otsepilt: EV100 raamatuesitlus «Eesti riigikaitse 100 aastat»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel esitleti Solaris Keskuse Apollo raamatupoes Hellar Lille raamatut «Eesti riigikaitse 100 aastat». Postimees tegi esitluselt otseülekande.

Eesti riigikaitset on tulnud luua kaks korda. Esimesel korral sündis see sõja käigus, teisel pärast pikka okupatsiooni. Mõlemal korral suure idee – omariikluse – nimel. Raamatu fookuses on Vabadussõda ja riigikaitse taasloomine, samuti riigikaitse rahuaegne korraldus ja kaitseväe areng. Ülevaade antakse ka siit pärit inimeste teenistusest Eestit valitsenud või okupeerinud riikide sõjavägedes ning osalemisest sõdades mujal maailmas.

EV100 raamatusarja kuuluva teose esitlusel vestles autoriga Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Sven Sakkov.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab välja Postimees Kirjastus koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles