Postimees 1949. aastal: rahu kindlustamiseks rohkem toodangut

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjasüütajad.
Sõjasüütajad. Foto: stihi.ru

Üleliidulise rahupooldajate konverentsi lõppemise puhul peeti eile lõunavaheajal Tartumaa Tööstuskombinaadis välkmiiting, mille avas ametiühingukomitee liige sm. K.Tikk.

Miitingule kogunenud töötajaile esines pikema ülevaatliku kõnega EK(b)P Tartumaa Komitee esindaja sm. Kajak, kes rääkis sõjaõhutajate roimarlikest kavatsustest uue maailmasõja ettevalmistamisel ja tohutust sõjavastasest liikumisest, mis on vallanud kõiki ausaid rahuarmastavaid rahvaid eesotsas võimsa Nõukogude rahvaga. «Sõjaõhutajate roimaripalelt on kistud petlik mask ja kõigi progressiivsete inimeste ühiseks püüdeks on rahu kaitsmine,» lõpetas sm. Kajak oma kõne.

Järgmisena astus kõnetooli kombinaadi vildivabriku stahhaanovlane, rahvasaadik sm. A.Peterson. «Meie kodumaa, võimas Nõukogude Liit ja rahvademokraatia maad on valvel kogu maailma rahu kaitsel ja meid toetavad kõigi maade lihtsad ning ausad inimesed. Meie kodumaa ei karda sõjaõhutajaid, ta on võitmatu, kuid meie, Tartumaa Tööstuskombinaadi töötajate ülesandeks on oma kätetööga veelgi suurendada ja tõsta meie kodumaa -Nõukogude Liidu- sõjalist ja majanduslikku võimsust.»

1.09.1949

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles