Tarmo Pikner: madallend 2.0

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Üllatas, et viieteistaastase kogemusega poliitik Margus Tsahkna valis nii madala trajektoori valimisvõitlusse lennates. Tema viis teesi riigikogu töö parandamiseks võivad kõlada uhkelt, kuid neid analüüsides jääb tuumakusest puudu.

Vaid üks ettepanekuist on selge ja tuleks viivitamata ellu viia: «Muuta riigikogu valimistel üleriigilised nimekirjad avatuks, mis vähendab erakondade niinimetatud tagatubade mõju valimistulemustes.» Kuid just see on ettepanek, mis ei lähe mitte mingil juhul täide. Seepärast pole mõtetki sellise utoopiaga välja tulla – kes ikka oma surmaotsusele alla kirjutaks.

Ka ettepanekus «muuta erakondade rahastamise süsteemi ja anda kõigile riigikogusse pääsenud erakondadele riigipoolset toetust võrdselt» on sees mõte, millega mitteparteilased nõustuksid meeleldi, kuid arvestatav hulk parteilasi ei lase sellel lihtsal ja loogilisel asjal sündida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles