Postimees 1941. aastal: Saksa väed Soome lahe ääres (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõdur idarindel 1941. aastal.
Saksa sõdur idarindel 1941. aastal. Foto: SCANPIX

Juhi peakorterist, 8. augustil.

Sõjajõudude Ülemjuhatus teatab:

Ukrainas hävitati Nõukogude väekoondised, mis olid ümber piiratud Umanist kagu pool. Üle 30 000 mehe, nende hulgas Nõukogude 6. armee ülemjuhataja ja teisi kõrgemaid komandöre, võeti Saksa ja liitlaste vägede poolt vangi. Sõjasaak on suur.

Eestis võitlevad Saksa väed vallutasid Rakvere ja murdsid läbi Soome lahe rannani.

Soome rindel areneb Saksa ja Soome vägede edasitung jõudsalt.

Saksa sõjalaevastik ja õhujõud opereerisid eriti edukalt Inglise varustamis-laevanduse vastu. Allveelaevad ründasid üht eriti tugevasti kaitstud konvoid, mis oli teel Inglismaale, ja uputasid 56 500 brt ning torpedeerisid veel neli laeva, kokku 29 000 brt, mille kindlat hukkumist tuleb arvestada. Võitluslennukid hävitasid Inglise idarannikul kolm kaubalaeva, kokku 13 000 brt, ja vigastasid raskelt viis suurt kaubalaeva.

Saksa võitluslennukid ründasid möödunud ööl lennuvälju Inglismaal ja üht sadamat Šoti idarannikul.

Hävituslennukid ja õhutõrje-suurtükid tulistasid eile päeval Kanali rannikul 24 Inglise lennukit alla. Saksa lennuväel nende õhurünnakute ajal kaotusi ei olnud.

Saksa võitluslennukid heitsid möödunud ööl heade tulemustega pomme Briti sõjalaevastiku baasile Aleksandrias ja seal seisvatele laevadele.

9.08.1941

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles