Mart Laar: pool aastat suuri sõnu, neli aastat vaikimist (37)

Mart Laar
, IRLi auesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaministrina peaks Jüri Ratas teadma, et igasugust jama peaks kasutama millegi asjaliku tegemiseks. On ju mõistlikke otsuseid Eestis tehtud tänu nende teele veeretatud probleemidele ja katsumustele, kasvõi rahapuudusele.

Ministri lahkumine ametist pool aastat enne valimisi on selline juhtum. Jäta see koht täitmata ja kaota üldse ära, nii nagu juba praegu tehtava otsusega ka teised pooletera-ministrid pärast valimisi. Mitu ministrikohta ja nendega seotud bürokraatiat on hoobiga vähem ja juhtimine selgem. Nõustun, et see on väike samm, kuid asi seegi. Ning kui rattal juba hoog sees, jõuaks enne valimisi ära teha veel mõne väikese sammu. Näiteks ära kaotada finantsinspektsiooni nõukogu ja järelevalvefunktsioonid panna Eesti Panga nõukogule. See eeldab lihtsat seadusemuudatust ja kõik.

Sest eelmine katse riigireformi teha algas ja lõppes klassikaliselt: ettepanekule ministrite arvu vähemalt kahe võrra vahendada reageeriti otsusega neid kaks juurde teha. Tollane poliitiline õhkkond meenutab mõnevõrra praegust.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles