Andrus Ansip: vabadus või tsensuur (3)

Andrus Ansip
, Euroopa Komisjoni asepresident
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: SCANPIX

Uus autorikaitseseadus tagab inimestele õiglase tasu nende töö eest, samas ei ahenda kuidagi eneseväljendamisvabadust, kirjutab Euroopa Komisjoni volinik Andrus Ansip.

Euroopa Parlamendi sisedispuudist autoriõiguse teemal on möödas juba tükk aega, aga kired selle ümber ei taha vaibuda. Kõige kummastavam on seejuures, et lõviosal kõigist paanilistest hoiatustest oli Euroopa Komisjoni esialgse seadusettepanekuga väga vähe pistmist. Tuline arutelu saab septembris, kui parlament oma arvamuse kujundamisel uuele katsele läheb, kahtlemata uuesti hoo sisse, kuid väga tahaks loota, et seekord pisut ratsionaalsemalt.

«Päästkem internet» ja «sõnavabaduse lõpp» on olnud läbivad loosungid viimastel nädalatel, kuid vähesed vaevuvad selgitama, millest seesugune furoor ja miks just nüüd. Euroopa Komisjon esitas oma seadusettepaneku 2016. aastal, kuid millegipärast oleks nüüd, kaks aastat hiljem, kõik sellega justkui valesti. Sellest valearusaamast saab alguse terve hulk väärtõlgendusi ja nii ongi müüt loodud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles