Täpsustus laupäevase juhtkirja «Igaüks võib olla Kisseljov» kohta (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees
Postimees Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Eelmisel neljapäeval (5.07) ei öelnud peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) ja rahandusminister Toomas Tõniste (IRL) valitsuse pressikonverentsil, et elekter «on Eestis liiga odav». Meie laupäevases juhtkirjas «Igaüks võib olla Kisseljov» (PM 7.07) oli neile ebaõigesti omistatud väide «nende sõnul on elekter Eestis liiga odav» seetõttu, et kirjutaja lähtus mitmes väljaandes ilmunud pressikonverentsi kirjeldustest, mis juba olid hinnangutega täiendatud, ent ei süvenenud pressikonverentsi stenogrammi. Õppetund: usalda, aga kontrolli.

Palume teilt, Postimehe lugejatelt vabandust. Kinnitame, et meie soov ei ole praegu ega saa ka kunagi tulevikus olema panna inimestele suhu sõnu, mida nad pole öelnud. Olgu see inimene siis keiser või kerjus.

Nüüd demokraatlikku riiki sobimatust survest, mida kogesime laupäeval peaministri büroo poolt. Olime nõus rahulikult üle vaatama nii stenogrammi kui ka meie juhtkirja lause ning selle põhjal esitama kaalutletud seisukoha esimesel võimalusel – kas jääme oma sõnade juurde või tunnistame viga. Samuti eemaldasime vaidlusaluse teksti ajutiselt veebist. Keskerakonna esimehele ja peaminister Ratasele alluvad ametnikud jätkasid aga katseid välja selgitada, milline ajakirjanik täpselt on kirja pannud kõnealuse valitsuskriitilise seisukoha ning laupäeval kell 15.49 ilmus veebilehele valitsus.ee sõjakuulutusena teade, et valitsuse kommunikatsioonibüroo pöördub Postimehe vastu Pressinõukokku. Meie ei karda vaidlusi, aga seekord me eksisime tsiteerimisel ja parandame siinkohal oma vea.

Peaministri büroo käitumises on ent selliseid jooni ja võtteid, mis Eestisse ja vaba ajakirjandusega suhtlemise juurde kindlasti ei sobi ning võivad potentsiaalselt ohustada väikese Eesti maailmavõrdluses erilist ja kogu ühiskonnale väärtuslikku ajakirjandusvabadust.

PM

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles