Ülekaalukas huvi (3)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Sander Ilvest

Kolmekordne pressivaenlane Rein Lang jätkab tuntud kvaliteedis. Ta on ajakirjanduse kuri geenius. Nagu Sherlocki lugudest tuntud professor Moriarty, kes punub üha uusi riukaid.

Langi seisukohast on ajakirjandus peaaegu alati süüdi. Ka siis, kui ta valitsuse ministrina tühistas kunagi Vene poliitiku Sergei Markovi viisakeelu ja sattus sekeldustesse, oli kõiges süüdi juhtunu avalikustanud ajakirjanduse oskamatus. See on Langi modus operandi, läbiv käitumisviis. Oma valikuid ta ei muuda.

Seepärast torisev Lang meediale meeldibki. Kriitika hoiab meedia erksana, sest erinevalt eksimatust Langist ajakirjandus mõnikord tõesti vääratab. Tuleb vaid jälgida, et sellised kroonilised torisejad ei pääseks seadusloomes kontrollimatult toimetama. Muidu saab elutervest vastasseisust igavene kius. Allikakaitse ja sõnavabaduse piiraja ei tunnistaks ise kunagi, et tahabki kiusu ajada. Uute kohtumisteni, härra Lang.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles