Sáncheze kolmene

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedro Sánchez.
Pedro Sánchez. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Pärast sotside liidri Pedro Sáncheze (46) tõusu Hispaania peaministriks sai märksõna #SpainIsHot (HispaaniaOnKuum – toim) mõnede jaoks uue tähenduse.

Nad panid sinna juurde korvpallurist uue valitsusjuhi ning mõnel juhul ka kuningas Felipe VI pildi. Rahvusvahelises pressis tituleeriti Sánchez kohe Härra Ilusaks.

Ilmselgelt pole tema võimekus aga pelgalt visuaalne. Saada peaministriks seisus, kus su partei käes on 350 parlamendikohast 84 ning erakond on küsitlustes kõigi aegade madalaimal positsioonil, nõuab nutti.

Sánchez paistab olevat kolmese visanud ka valitsuse moodustamisel: välisministri ehk rahvusvaheliselt Hispaania ühtsuse positsiooni propageerija kohale pani ta tõupuhta maineka katalaani ning progressiivsuse sõnumi andis ühtki seadust puutumata sellega, et võttis ministriks 11 naist ja 6 meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles