Postimees 1997. aastal: Iklas leedulase tapnud politseinik ei mäleta midagi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla. 
Ikla. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Endine Harju välipolitsei nooreminspektor Imre Tali (30) pole andnud uurijale selgitust, miks ta 22. aprilli õhtul tappis Häädemeeste vallas Pärnu-Ikla maanteel leedulase.

"Tali ei ole osanud või tahtnud anda selgitust, miks ta neid tulistas. Ta väidab, et ei mäleta juhtunust midagi. Meil puudub tema esitatud kuriteomotiiv," ütles Postimehele Pärnu uurimisbüroo vanemuurija Tõnu Sooaru.

Uurija sõnul on Tali öelnud, et mäletab küll nii 22. aprillile eelnenut kui järgnenut, kuid ei tea, mis juhtus 22. aprilli õhtul Pärnu-Ikla maanteel.

Praegu viibib Imre Tali Tallinnas kohtupsühiaatrilises ekspertiisis.

22. aprilli õhtul peatas Imre Tali Pärnu-Ikla maanteel Ikla lähedal Leedu kaubiku. Kui auto oli peatunud, tulistas Tali kabiini kaks lasku. Kaubikus olnud kaassõitja, 1975. aastal sündinud leedulane hukkus kuulide läbi, juht jäi vigastamata. Mõni päev hiljem andis tagaotsitavaks kuulutatud Imre Tali end Harju politsei kätte.

7.06.1997

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles