Postimees 1998. aastal: külamees sai lasketiirust juhusliku kuuli pähe

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaat AK74 FOTO: Wikipedia
Automaat AK74 FOTO: Wikipedia Foto: Wikipedia

Kalašnikovi automaadi kuul lendas Männiku lasketiiru taga asuvas külas sõbraga aias juttu ajavale mehele pähe ja jäi pidama kõrvast mõne sentimeetri kõrgusel naha all.

Mees istus autosse ja sõitis lasketiiru, kus kaks vanemaealist kaitseliitlast Kalašnikovist laskeharjutusi tegid. «Ega nad võtnud mind tõsiselt,» rääkis Jüri (nimi muudetud). «Lasketiiru ülem ka mitte, alles lasketreener, kes mind lapsepõlvest saati tunneb, uskus ja viis mu Tallinna Mustamäe haiglasse.»

Jüri, kes töötab head tervist eeldaval ametipostil, ei soovi oma nime avalikustada, kartes tööandja juures halba valgusesse sattumist. «Peavigastused võivad olla salalikud. Esialgu tundub, et pole häda midagi. Mõne aja pärast kukud aga jalapealt ära,» selgitas Jüri, kellel eile võeti niidid haavast välja. Kahjutasu pole kavas nõuda, külla aga võib tema otsus muutuda, kui ilmnevad tüsistused ja ta kaotab töökoha.

Mustamäe haiglas mehe vastu võtnud traumatoloog Tiit Kivistik tunnistas, et oli meest nähes esialgu üllatunud. «Tavaliselt on kuulihaavadega inimesed märkimisväärselt halvemas seisus,» rääkis Kivistik ning märkis, et tõenäoliselt tulistati kuul väga kaugelt ja tema liikumiskiirus oli väga väike.

30.05.1998

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles