Vaido Padumäe: kas on õige kutsuda kaupmeest orjapidajaks? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksimarketi kassa Paides. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja
Maksimarketi kassa Paides. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mida saaksid Eesti ettevõtjad teha, et klienditeenidajatest töötajad saaksid palgalisa, arutleb Rimi Eesti Food tegevdirektor Vaido Padumäe.

Miks on nii, et keegi ei nimeta riiki või kohalikku omavalitsust tööandjana orjapidajaks, küll aga on üsna tihti näppu vibutatud kaupmeeste suunas? Müüjate palgasummad on nüüdseks välja öelnud kõik suuremad jaeketid ning võrdluses päästjate või hooldajatega on teenindajate palgatase enam-vähem sama. Seega – kaupmees ei ole kaugeltki halvim tööandja. Kui palju aga sõltub müüja palk kaupmehest ja kui palju majanduse üldisest seisust?

Miks nii palju müüjate kesisest palgast räägitakse, on arusaadav. Lausa pool Eesti elanikest töötab teeninduses. Sageli ei räägita palkadest aga pädevatele argumentidele toetudes. Enamikule piisab halva enesetunde tekitamiseks juba sellest, kui saadakse teada, et palk Eestis on kordi väiksem kui ametikaaslasel Soomes või Rootsis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles