Postimees 1995. aastal: Hansapangast rööviti 2,3 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaröövel (foto illustratiivne). FOTO: Scanpix
Pangaröövel (foto illustratiivne). FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX

Laupäeva hommikul, erinevatel andmetel kas kell 9.37 või 9.48, röövis 25-30-aastane eesti keelt kõnelev mees Hansapanga peamajast Tallinnas Liivalaia tänaval 2,3 miljonit krooni. Tallinna politseiprefektuuri korrapidaja ütles üleeile Postimehele, et politseile teatati pangaröövist kell 10.06.

Laupäeval, mis pankades on enamasti puhkepäev, koputas röövel Hansapanga inkassatsiooniruumi uksele, kamandas relvaga ähvardades ruumis olnud kaks neiut pikali ja pani kotti 2 292 424 krooni. Kogu summa oli teadaolevalt Eesti kroonides. See on politsei andmetel sõjajärgse Eesti suurim pangarööv.

Kuriteo uurimisega tegeleb Tallinna uurimisbüroo, täna liituvad nendega ka keskuurimisbüroo uurijad. Siseminister on lisaks sellele ametisse pannud töörühma eesotsas politseiameti peadirektori asetäitja Ralf Paloga, kes peab koordineerima keskuurimisbüroo, keskkriminaalbüroo ja Tallinna politseiprefektuuri koostööd.

Ralf Palo sõnul kaasatakse keskuurimisbüroo seetõttu, et tegemist on suurima kahjusummaga pangarööviga.

Esialgu on info vaid ühe panka pääsenud kurjategija kohta, kuid ilmselt on kurjategijaid rohkem, ütles Ralf Palo eile Postimehele.

29.05.1995

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles