Kilbiga või kilbil?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: Huebner / hufnagel / imago / Scanpix

Kui sakslane Jürgen Klopp (50) kolme aasta eest Liverpooli jalgpalliklubi peatreeneriks määrati, tärkas Liverpooli fännides lootus, et oma hiilgeaegade varju langenud klubi suudab üle aastate midagi suurt võita. Aga Klopp ütles kohe esimesel pressikonverentsil, et on kõigest lihtsurelik: The Normal One, mitte The Special One. Ainus, mis ta klubi fännidelt palus, oli aeg.

Kolm aastat hiljem mängib Liverpool äraütlemata kaunist ning tulemuslikku jalgpalli. Ometi pole Kloppi meeskond midagi võitnud. Kaks finaali – kaks kaotust (2016 Inglismaa liigakarikal Man City vastu, 2016 Euroopa liigas Sevilla vastu). Ka Saksamaal Dortmundi Borussia treenerina lahkus Klopp kolmelt finaalmängult kaotajana (osales neljas finaalis).

Allajäämine Madridi Realile Meistrite liiga finaalis kinnistaks treener Kloppile kaotaja maine, võit tõstaks ta lihtsurelike seast hoobilt Liverpooli legendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles