Hanno Pevkur: kodakondsus on kodaniku ja riigi lojaalsussuhe (4)

Hanno Pevkur
, riigikogu liige, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Pilt videost

Kui keegi on saanud riigilt eriliste teenete eest kodakondsuse ja pöördub siis riigi vastu ega ole riigile lojaalne, on loomulik, et riigil peab olema võimalik reageerida, kirjutab riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni aseesimees Hanno Pevkur (Reformierakond).

Mida me oma ettepanekutega soovime?

Esiteks seda, et sünnijärgsetel eestlastel oleks võimalik säilitada igakülgne side Eestiga ja nad ei peaks loobuma sünniga saadud Eesti kodakondsusest kui nad on asunud elama näiteks USA-sse.

Teiseks soovime võimaldada inimestel, kes kaotasid või pidid mingil põhjusel loobuma sünniga omandatud Eesti kodakondsusest, taastada see lihtsustatud korras. Kolmandaks soovime määratleda üheselt mõistetavalt Eesti kodanikena ka Abhaasiast pärit eestlaste, kelle suhtes on tehtud optsiooni teel Eesti kodakondsuse andmise otsus, kuid kes ei asunud faktiliselt Eestisse elama. Neljandaks soovime kaotada lünga, mis seondub Eesti kodakondsusega eriliste teenete eest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles