Erik Aru: eelarve, nagu rahvas seda tahab (1)

Erik Aru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Aru
Erik Aru Foto: Sander Ilvest / Postimees

Arvestades seda, kui halvasti haakuvad omavahel tasakaalus eelarve ja demokraatlik riigikord, ei saa Eesti eelarvepoliitika üle seni liialt kurta, kirjutab kolumnist Erik Aru.

Kui Tallinna Tehnikaülikoolis majandusõppejõuna töötasin, olid mikro- ja makroökonoomika õppeaine kava koostajad millegipärast vajalikuks pidanud, et kõik tudengid teaksid, milline on normatiivne ja milline positivistlik majandusteadus.

Tuleb tunnistada, et nende ridade autoril, kes pidi üliõpilastele selgeks tegema, kumb on kumb, oli endal suuri raskusi selle meeles pidamisega. Lõpuks, olles mitu aastat tunnis selle teemani jõudes õpikusse piilunud, et neid mitte segi ajada, suutsin need meelde jätta moel, et normatiivne majandusteadus annab mingi soovituse ehk kirjutab ette normi, positivistlik aga tegeleb pelgalt olukorra kirjeldamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles