Gianluigi Buffon - legend ka eksinuna

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix

Leidub sportlasi, kes võivad teha (peaaegu) ükspuha mida ja neid kiidetakse või vähemalt mõistetakse alati. Nimetagem neid siis tõelisteks legendideks või isiksusteks. Itaalia jalgpalliväravavaht Gianluigi Buffon (40) on üks valitutest.

Buffon läks täiesti endast välja, kui kohtunik määras Meistrite liiga veerandfinaali viimasel minutil tema koduklubi Torino Juventuse kahjuks ja Madridi Reali kasuks penalti. Ma ei hakka siinkohal hindama, kas otsus oli õige või vale. Raevus Buffon tormas sajatades õigusemõistja poole ja teenis ebasportliku käitumise eest punase kaardi. Cristiano Ronaldo lõi penalti sisse ning Juventuse suur tagasitulek ja Buffoni unistus puuduvast trofeest  nurjusid.

Ent Buffon on varasemate tegudega (hiigelsuured annetused jms) tõestanud, et tema elab jalgpallile, mitte vastupidi. Käitunuks Ronaldo Buffoni kombel, saanuks ta hukkamõistu osaliseks, sest peab end jalgpallist suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles