Postimees 1999. aastal: rahandusminister väljus kohtust õige mehena (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Siim Kallas, keda algselt süüdistati ametiseisundi kuritarvitamises ja valeandmete esitamises ning seostati 10 miljoni USA dollari haihtumisega Šveitsi kütuseärisse, väljus eile ka Tallinna ringkonnakohtust võitjana.

Prokurör Jaan Naaber nõudis apellatsiooniprotestis Tallinna linnakohtu õigeksmõistva otsuse tühistamist ja Eesti Panga ekspresidendi Kallase ning tema kunagise nõuniku Urmas Kaju karistamist aastatel 1993–1994 toime pandud väidetavate kuritegude eest tingimisi vabadusekaotusega, samuti neilt enam kui 107 miljoni krooni väljamõistmist, kuid ringkonnakohus jättis linnakohtu otsuse muutmata ja protesti rahuldamata.

Ringkonnakohus jättis muutmata ka linnakohtu määruse, mille kohaselt politsei peab hakkama taas uurima Põhja-Eesti Panga (PEP) dollaritehingut ja otsustama pangajuht Peeter Vähi ning teiste pangatöötajate kriminaalvastutuse küsimuse. Nii linna- kui ringkonnakohtu otsuse kohaselt oli dollaritehing PEPi, mitte Eesti Panga tehing.

Küsimusele, kas ta protestib ringkonnakohtu otsuse, jäi prokurör Naaber vastuse võlgu. Kallas lausus pärast istungit: «Kummaline, aga tänane päev tundus mulle erakordselt raske. Ühest küljest oli kõik nagu läbi, aga ikka ei olnud kah. Kergemaks läks küll.»

14.4.1999

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles