Nädal karikatuuris: ministriametist lahkuv Ossinovski, hingevaakuv e-tiiger ja jaburad Brüsseli seadused

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 10.04.2018.
Päeva karikatuur 10.04.2018. Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 9.04: «Valitsus, kus erakondade esimehed ei taha olla, lonkab ideoloogiliselt ja professionaalselt. Oleme näinud vildakat otsustusprotsessi, kus midagi justkui pannakse paika ja seejärel hakatakse seda uuesti parandama. Oleme näinud, kuidas ministrid vastavad kriitikale nii, nagu oleksid nad endiselt opositsioonis,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 9.04
Päeva karikatuur 9.04 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV 10.04: «Nõuka-ajal rääkis rahvas, et eestlased täidavad lolle vene seadusi saksa täpsusega. Ajad, mil siinsed võimukandjad Moskva ees lömitasid, on õnneks ammu möödas. Kuid väikesed juhid ja ametnikud, kellele meeldib kõrgema võimu poole truu koerana vaadata, et ülalt tulevaid soove juba silmist lugeda ning täita, ei pidanud meelt heitma. Kaotatud Moskva asemele asus kauge ja kutsuv Brüssel,» kirjutas Urmas Nemvalts päevakommentaaris.  

Päeva karikatuur 10.04
Päeva karikatuur 10.04 Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV 11.04: Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõudsid Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Teiste seas on alla kirjutanud Andrus Kivirähk, Mart Kivastik, Margus Kasterpalu, Indrek Neivelt, Marju Lepajõe, Jaak Jõerüüt, Lehte Hainsalu, Tõnis Mägi, Toomas Kiho, Tiit Ojasoo, Mart Jüssi, Anu Lamp, Hendrik Relve, Riho Sibul, Andres Tarand, Leelo Tungal, Valdur Mikita, Erkki-Sven Tüür, Peeter Volkonski jpt.

Päeva karikatuur 11.04
Päeva karikatuur 11.04 Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV 12.04: «Hoolimata sellest, et vähem kui aasta pärast on valimised ja valitsuserakonnad tahavad oma positsiooni hoida, ei saa rahaga laiata. Valitsejad võiksid olla ikka selle eest väljas, et Eestil läheks hästi, mitte vaid erakonnal tulevastel valimistel. Meil on kümne aasta tagune kriisi õppetund juba olemas,» kirjutati Postimehe juhtkirjas

Päeva karikatuur 12.04.2018.
Päeva karikatuur 12.04.2018. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE 13.04: «Käärid Eesti peamise eduloo ehk e-riigi ülalpidamiseks vajamineva raha ja valitsuse rahakoti võimaluste vahel pole iial olnud nii suured kui praegu, ning selle tagajärjel on elutähtsad infosüsteemid kokkukukkumise äärel,» kirjutas Aivar Pau

Päeva karikatuur 13.04
Päeva karikatuur 13.04 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV 14.04: «Reformierakonna juhiks saaval Kaja Kallasel seisab ees tasakaalustusülesanne – ta peab suutma kontrollida vana tagatuba, uusi näljaseid hunte, lootusrikkaid valijaid ning rahanumbrit tundvaid ärimehi, analüüsib tänases AKs poliitikavaatleja ja kommunikatsiooniekspert Agu Uudelepp.

Päeva karikatuur 14.04.2018.
Päeva karikatuur 14.04.2018. Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles