Agu Uudelepa analüüs: uue juhi missioon – kas Kaja Kallas suudab oravaratta tasakaalustada? (19)

Agu Uudelepp
, poliitikavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna juhiks saaval Kaja Kallasel seisab ees tasakaalustusülesanne – ta peab suutma kontrollida vana tagatuba, uusi näljaseid hunte, lootusrikkaid valijaid ning rahanumbrit tundvaid ärimehi, analüüsib poliitikavaatleja ja kommunikatsiooniekspert Agu Uudelepp.

Kaja Kallas kinnitatakse homme Reformierakonna esimeheks. Omamoodi sümboolne, et see juhtub ülestõusmispühadele järgneval nädalavahetusel.

Vähemalt ootused on avalikkuses kirikutornidest kõrgemale tõusnud: kurjus saavat karistatud, pätid päitsed pähe ja headus pääsevat võidule. Täielik paradiis meie kodusel Maarjamaal, lõvi ja tall söövad edaspidi sõbralikult kõrvuti.

Tegelikkus on muidugi teine. Erakonna juhtimine on nagu hulknurga tasakaalustamine naaskliteral – isegi kui saad tasakaalu, siis pruugib tähelepanul korraks hajuda ja kukubki kõik kolinal ümber.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles