Tiit Kärneri vastus Siret Kotka-Repinskile: erinevad rahvad vajavad erinevat rahvastikupoliitikat (6)

Tiit Kärner
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kärner.
Tiit Kärner. Foto: Erakogu

Füüsik Tiit Kärner, üks kodanikualgatuse korras sündinud rahvastikupoliitika ettepaneku tegijatest (vt «Teeme korraliku rahvastikustrateegia – kodanikud tulevad riigikogule appi», PM AK 24.03), kirjutab vastuseks riigikogu liikme Siret Kotka-Repinski (Keskerakond) arvamusloole «Rahva saatuse puhul jäägu erimeelsused kõrvale» (PM 29.03).

Kasutades seda, et selle rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni, mille esimees Siret Kotka-Repinski on, koostatud tekst on tavalugejale kättesaamatu («konfidentsiaalne»), üritab autor jätta muljet, et 24. märtsil grupi inimeste Postimehes avaldatud vaated rahvastikupoliitika alusmõtetest (tsiteerin Kotka-Repinskit) «kattuvad täielikult töörühmas arutatu ja dokumendi mustandis välja toodud oluliste pidepunktidega».

Tõsiasi aga, mida Kotka-Repinski (ja tema töörühma teksti sõnastajad) on püüdnud varjata, on see, et kaks eelmainitud teksti on koostatud erinevaid rahvaid silmas pidades. Kui probleemkomisjon peab rahva all silmas Eesti rahvastikku, s.t kõiki Eesti alal elavaid inimesi, siis 24. märtsi teksti lähtekohaks on põhiseadus, mille järgi Eesti riigi mõte on tagada eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimine läbi aegade. Rahvastikukriisi lahendus ei ole mõeldav seda arvestamata.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles