Järelvaadatav: järjekordselt selgitati välja mälumängu «Uus hõbe» võitja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis neljas üleriigiline Hardi Tiiduse nimeline mälumäng «Uus hõbe». Postimees tegi gümnaasiumidevaheliselt jõuproovilt otseülekande.

Mälumängu korraldatakse legendaarse telemehe, tõlkija ja mälumängija Hardi Tiiduse auks, kes õppis ka ise kunagi Gustav Adolfi gümnaasiumis. Üks tema juhitud telesaateid 1970ndatel ETVs oli «Vana hõbe», kus Tiidus rääkis Vana-Kreeka ja Vana-Rooma ajaloost.

Võistluse peaauhind on reis Rooma ja Vatikani, 2. ja 3. koha võitjad reisivad vastavalt Rootsi ja Soome.

Mälumängu teema oli tänavu «Eesti 100 – omariikluse lugu ja loojad». Võistlusel osalesid järgmised koolid: August Kitzbergi nimeline gümnaasium; Gustav Adolfi gümnaasium; Jakob Westholmi gümnaasium; Järva-Jaani gümnaasium; Jüri gümnaasium; Kadrioru Saksa gümnaasium; Keila kool; Lähte ühisgümnaasium, Läänemaa ühisgümnaasium; Rocca al Mare kool; Saku gümnaasium; Tallinna 21. kool; Tallinna Kuristiku gümnaasium; Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasium; Tallinna reaalkool; Tallinna tehnikagümnaasium; Tallinna Õismäe gümnaasium; Tartu Tamme gümnaasium; Viimsi kool ja Võru gümnaasium.

Mälumängu juhtis ürituse patroon Siim Kallas.

Superfinaali tulemused:

I koha saavutas Tallinna Tehnikagümnaasiumi võistkond:
Tuuli Põhjakas
Armani Pogosjan
Mihkel Johannes Kangro
Sander Mättikas

II koha saavutas Rocca al Mare kooli võistkond:
Richard Kask
Roos Lisette Parmas
Markus Jonathan Mõis
Roland Erich Uriko

III koha saavutas 21. kooli võistkond:
Helen Laane
Christian Kütt
Daniel Koch
Mark Alexander Ummelas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles